https://www.haytap.org/leman-kueltuerden-haytapa-destek
Leman Kültür’den Haytap’a Destek
SOKAK HAYVANLARI İÇİN LEMAN KÜLTÜR HAYTAP’I DESTEKLİYOR
LemAn Kültür, Haytap işbirliği ile ortaya çıkan ‘Kumru Teyze’ karakterinin mesajlarının, soğuk havaların kapıda olduğu şu günlerde hayvan dostlarımıza dikkat çekerek, faydalı olması amaçlanıyor.
1994 yılında Taksim’de kurulan ve Cem Yılmaz başta olmak üzere Ata Demirer, Tuncel Kurtiz gibi önemli isimleri sahnesinde ağırlamış olan LemAn Kültür’ler, kuruluşundan bu yana 20 seneden fazla süredir faaliyet göstermektedir. Büyümelerinde ve şubeleşmelerinde ise markanın sahibi olan 30 yaşındaki genç ve başarılı CEO’su Kemal Şentürk ‘ün büyük bir payı var.
Türkiye ve Kıbrıs’ta faaliyet gösteren, yıllık 6 milyondan fazla misafirin ağırlandığı dev bir franchise olan LemAn Kültür’ler sadece restorant değil, çizgili harikalar diyarı olarak da adlandırılabilir. Kuruluşundan bu yana pek çok sosyal sorumluluk projesi için çalışan ve her zaman sosyal duyarlı olan Leman Kültür, Haytap için hazırladığı Kumru Teyze karakteri ile yeni bir maceraya başlıyor. Hayvan haklarını savunucusu Haytap’ı destekleyen Lemak Kültür grubun yarattığı Kumru Teyze’nin ile mesajı ise bu soğuk havalarda sokakta kalan hayvan dostlarımızla ilgili. Kumru Teyze şöyle der; “ selam canlarım, malumunuz kış kendini göstermeye başladı. Özellikle minik canlarımız sokak kedileri bu zamanlarda biraz ısınabilmek için arabalarımızın motor civarına ya da tekerlek aralarına sığınıyorlar. Lütfen arabamızla yola çıkmadan, arabamızı çalıştırmadan önce buraları kontrol eder misiniz? Öperim yanacıklarınızdan “
HAYTAP , Türkiye’deki aktivist hayvan hakları savunucuları için genel bir çatı olmayı hatta federasyon olmayı hedefleyen sivil bir toplum hareketidir. HAYTAP aslında herkestir, hepimizizdir. HAYTAP adı üzerinde güç birliğidir. Uzun yıllar süren çabalar sonucu bu güç birliği Temmuz 2008 itibarıyla resmi tüzel kişiliğe haiz olmuş ve bünyesinde birçok dernek ve temsilciyi barındıran yerel ya da bölgesel bazda değil ulusal çapta çalışan kurumsal çalışan bir federasyon olmuştur. Yani Haytap 2000’li yılların başındaki gibi sanal ortamda değil, fiili ve hukuki olarak adresi belli olan, resmi hesapları bulunan, dava açabilen devlet katında sözleşme imzalayıp muhatap alınabilen kısacası ete kemiğe bürünmüş Türkiye’de hayvan hakları konusunda çalışan tek federasyondur.